Sista dagen 2008

Oh, svårt att skriva med lösnaglar må jag säga ;)

Nu är jag iordninggjord och ska snart iväg till Gustav och göra middag. Jag sa tidigare att ni skulle få se min outfit idag, men det är svårt att ta kort på hela sig själv :P Ni får se hur jag ser ut i håret och ansiktet, och outfiten blir så fort någonannan tagit kort på mig ;)

GOTT NYTT ÅR!





Näst sista dagen på året

Äntligen hemma från jobbet. Idag skulle jag bara jobba til 19, men eftersom det var mycket folk och lite personal på kvällen så ställde jag upp att jobba 1,5 timmar längre. Nu ska jag ta och ha en liten "koppla av kväll" eller "fixarkväll", ja kalla det var du vill. Det ska bli ansiktsmask, peeling, ögonbrynsplockning och nagelfixning. För imorgon är det nyår, och då ska allt vara i trimm ;)

Ett nytt år närmar sig

Nyårsafton närmar sig mer och mer. Det känns härligt på något sätt. Det kommer bli en lyckad kväll, det känner jag på mig. Allt börjar med fin middag hemma hos Gustav. Sen kommer det dit lite folk och förfestar. Senare drar vi vidare på fest. Jag vet att allt kommer bli så perfekt. Jag kommer vara där tillsammans med min underbara pojkvän och underbara vänner.
  Sen börjar ett helt nytt år, 2009. Det känns rätt lusitigt faktiskt. Jag tror att det kommer vara ett annorlunda år för mig. Jag kommer fylla 18 vilket leder till mer utgångar. Jag kommer även att börja 3an, det sista året av skiten. Jag kommer för första gången åka på spa. Förmodligen ska jag till Båstad med Karin också, eller blir det en sista minuten. Jag kommer ha ett 2årsfirade med Gustav och en hel del andra suveräna dagar. Jag vill att året ska bli händelserikt. Jag vill att mitt liv ska förändras och att jag själv ska förändras, fast inte för mycket, allderles lagom. Kanske det behövs nyårslöften för det? Jag har aldrig haft några, eller möjligtvis när jag var liten, men inget seriöst. Frågan är om jag skulle kunna hålla det. Ett löfte är ett löfte, inget man bara kan bryta. Varför inte istället bara försöka göra sitt bästa, utan löften. Så det jag ska göra mitt bästa med är att spara lite av min lön, gå ner i vikt, få okej betyg, definitivt VG i matte D, och ha kul. Nu är det bara att hoppas på det bästa.


True love

I dag är det inte vilken dag som helst, det är min och min underbara pojkväns 15 månadersdag. Det är helt otroligt hur kär man kan vara i en person. Jag kan inte ens tänka tanken att vara utan dig, jag skulle inte vara hel. Du är ljuset i mitt liv som jag aldrig vill ska brinna ut.



Föralltid är ordet som gjordes för oss
Gustav ♥ Nina
29-09-07

Mellandagsrea är mums

Idag var det en readag med Becca på stan. Jag brukar faktiskt vara personen som går på rean men ändå kommer hem med kläder som har ordinarie pris, men idag har under skett, jag har köpt 10 saker varav 5 var på rea.
Tänkte att jag lägger upp bilder på lite utav det :)

Svart långt linne 99:- Gina Tricot
Skärp 79:- New yorker
Mönstrade strumpbyxor 79,50:- HM
Genomskinliga blanka strumpbyxor 49,50:- Lindex
Torrshampoo från Schwarzkopf 169:- Frisör

REA
Turkosa trosor 29:- HM
Vita trosor 29:- HM
Bruna trosor 25:- Gina Tricot
Svart lång tröja 99:- Bik Bok
Vit kofta 75:- Gina Tricot


Klicka för att se bilderna

    
  

TokSvea

Mitt katt är ju för söt. Igår fick hon en hel låda med godis och leksaker. "Nu kommer hon bli glad" tänkte man. Men hon brydde sig inte alls om grejerna, det hon blev glad över var att hon fick en låda. Hon älskar lådor, så hon gick och la sig i den. Men sen på kvällen upptäckte hon att det var hennes favoritgodis och leksaksråttor som var själva presenterna så då blev det liv. Råttorna sprang hon runt med i hela huset och godiset märkte vi att hon hade ätit sig in genom förpackningen så det var nästan inget kvar. Åh, sötnosSvea.





För dig som är Marabouälskare

Ni som tycker att ni inte fått nog av allt julgodis är detta ett måste. Jag bara älskar den. Fudge med marabousmak. Det tar ett tag att koka den, men det är det värt. Jag tycker helt klart att du ska testa!

Maraboufudge
 3 dl vispgrädde
 3 dl strösocker
 1 dl sirap
 50 g smör
 2 msk honung
 100 g Marabouchoklad

 Blanda grädde, socker och sirap i en gryta.
Låt koka tills temperaturen är 120 grader.
Rör i smör och honung. Låt koka ytterligare 2 minuter.
Finhacka chokladen. Ta grytan från värmen och rör i chokladen.
Rör om tills den har smält. Klä en halv långpanna
eller en annan form med smörpapper.
Häll i smeten och skär i bitar när den svalnat.

Julafton

Jag minns när jag var liten, man satt som på nålar och väntade på Tomten. Julafton var en utav de största dagarna på året. Men vad hände? Jo, jag blev äldre och tyckte att det var roligt även att inte tomten fanns, eller i alla fall inte kom hem till mig. Men nu, 17 snart 18 år. Det är faktiskt inte alls så kul längre. Man sitter där som yngst och min släkt är så liten att den knappt syns. Den här julen var annurlunda mot alla mina andra. Farfar var inte med. Min underbara farfar. Men det glädje mig att se att farmor kunde skratta, gå vidare, fast att det är tungt.

På morgonen cyklade jag till kyrkan som varje år men Karin. Det var julspel och alla barnen var så himla söta. När jag kom hem blev det lite fika med farmor eftersom hon fylde år. Senare kom "släkten" och julbordet dukades fram men eftersom jag och mamma inte tycker det är så jättegott fixade vi klyftpotatis och kycklingfilé. Kalle började på tv, och det är ju bara ett måste att se, men efter hälften låg jag som en dräglande sill och sov i pappas säng. När jag hade vaknat till var det julklappsspelet. Ni vet sånt där med en massa oseriösa julklappar och tärningar?! Det var det som höjde rolighetsnivån på dagen. Och när klockan ringde och spelat var slut satt jag med grillbestick, 2 spargrisar och en ängel. Tiden gick och gick men efter en stund blev det julklappsöppning, på riktigt. Och jag fick en massa olika saker. Som exempel....

Ljud till datorn: Som jag verkligen önskat mig! Jag har haft helt kassa högtalare innan men nu är det som i himlen. Baslåda och en grejsimojs som man kan ställa en ipod i och lyssna från den. Så nu får grannarna akta sig, här ska det spelas musik med riktig bas. En perfekt julklapp till en musikälskare som jag. Really nice, thanks mum & dad.

Hårfön: Eftersom jag är proffs på att ta sönder dom så har jag nu haft en superdålig. Den senaste jag hade var jättebra tills den exploderade i min hand och proppar gick i hela huset. Men nu har jag en som inte tar tusen år för att torka mitt tjocka hår. Den snygga röda hårfönen från artistserien från OBH Nordica blev min.

Pengar: Money money money (8) Härligt med pengar som snabbt kan shoppas upp i morgon på rean.

Parfym: Inget speciellt märke, men gu så god. Castanova i rosa flaska. Den fick bli den 20:e parfymflaskan i samlingen;)

Glovlampa: Ni vet en sån där som ser ut som en dumstrut :D haha, jättefin var den. Svart med glitter på och små lampor i. Jag tror det blir att ta kort på sen så att ni förstår (a).

Det var ett knippe utav mina presenter. Jag måste ju berätta vad jag fick av min söta svärmor i tisdags också. Hon kom in i Gustavs rum med tomtemask och hoade. Tre paket fick jag, och gu vad förvånad jag blev. Det blev en parfym ett pärlhalshand och en rosa halsduk som hon hade stickat själv. Åh, jag blev den gladaste Nina i världen! Tack Lena!


Nina "pricken" Sverkersson

Usch usch usch! Jag grät i morse när jag kollade mig i spegeln. Vad hade hänt? Hela ansiktet var prickigt och rött. Det såg ut som om jag hade vattkoppor eller något liknande, fast att jag redan haft det en gång innan. Alltså det är inte finnar, utan mer jättesmå utslag överallt. Usch vad jag ser ut. Det går knappt att dölja med smink heller. Och nu börjar utslagen dra sig ner mot halsen. Från att vara babylen igår till detta idag, det måste vara en mardröm. Snälla låt det gå bort så fort som möjligt, jag står inte ut med att se mig själv såhär :(

Mitt första pepparkakshus :)





Igår var det julpyssel hos Gustav. Vi hade tänkt oss att göra ett pepparkaksslott, men efter första tornet med värdelös glasyr la vi ner det projektet. Vi började på ett vanligt traditionellt hus i stället. Vi höll på i flera timmar och med hjälp utav Lena fick vi tillslut ihop vårat hus med smält socker, ingen glasyr. Det var som klister, dunderklister. Julgodiset hann vi inte med så det blir till att göra det imorgon istället. Att göra hus var pilligt, men kul och särskillt när vi fick ett sånt bra resultat :)
Så, vad tycks? Helt klart det snyggaste pepparkakshus jag sett! ;) *Stolt








Ögonfransar

Lösögonfransar, en detalj som kan göra hela din outfit ett snäpp snyggare. Det är verkligen så. Men du måste hitta tekniken och det speciella märket. Eller det beror ju precis på hur du vill ha dom. Jag har testa några märken, bland annat HM's och Depend's. Jag tycker faktiskt inte att några utav dom har varit riktigt bra. För att få ett snyggt och verkligt resultat får lösögonfransarna inte vara allt för långa eftersom dom oftast är så glesa. Själv har jag bara testat de fransar som sitter "på rad", men det finns ju även små "knippen" för att få ett bättre resultat, trots detta använder jag helst de andra eftersom de är enklare att ta på själv.
   Jag var på stan i går och hittade ett kit med ett par fransar och en mascara med märket Dior. Underbart snygga. Inte för långa och även lite tätare som ger mer kontrast och ett snyggare intryck.Tyvärr var priset 410 kr som var lite för dyrt för mig när jag bara var ute efter ögonfransarna.
Någon som vet några snygga till överkomligt pris?


Svart

Så länge jag kan minnas så har jag varit en människa som klär i svart, som alltid köper kläder i svart. Frågan är om jag är deprimerad eller om jag bara gillar färgen. Jag tror knappt att jag själv kan svara på den frågan. Den sista tiden har jag gjort mycker för att undvika att inhandla svarta kläder. Har det funnits en snygg tröja har jag oftast köpt den i samma modell med annan färg som är snäppet fulare. Okej, är det normalt? Inte vet jag, men min garderob ser inte ut som en vinternatt nu mera i alla fall, mer som en påse Gott & Blandat :) Och det gör mig glad, färgglada kläder köps när man mår bra.
   Idag blev det en tripp på stan ett tag. Jag var sugen på att köpa något bara. Efter en stund stod jag där med påsar i händerna. Ett midjeskärp, 2 bastshirtar och en uringad cardigan. Men vad hände? Jo jag lyckades köpa allt i svart! Håller jag på att bli deprimerad av den mörka vindern kanske, eller är det bara att jag inte kan vara utan min älsklingsfärg?!

Tomten?

Tomten, en stor och mäktig man i sina bästa år. Ja han är väl förebilden för alla barn. Men frågan man alltid ställt sig är vem han egentligen och om han över huvud taget egentligen existerar. Jag tror vi aldrig kommer få veta sanningen, men av att läsa teorier kan man få sig sin egen bild. Jag tittade runt lite och hittade detta.


 Det finns omkring 2 miljarder barn på jorden. Men nu vill ju inte tomten besöka muslimer, hinduer, judar eller buddhister, vilket reducerar antalet till 15% eller 378 miljoner. Med ett världsgenomsnitt på 3.5 barn/hushåll betyder det att han har 108 miljoner hushåll att besöka om vi antar att de finns minst ett snällt barn i varje hem.
    Jultomten har pga jordens olika tidszoner och rotation ca 3.5h på sig att jobba, om vi antar att han reser västerut, vilket är mest logiskt besöker han 967,7 hem per sekund. Det betyder alltså att för varje kristet hem med ett snällt barn har han ca 1/1000 sekund på sig att parkera släden, springa ut och hoppa ner genom skorstenen, dela ut julklappar, hoa 3 gånger, klämma 2 snapsar, upp genom skorstenen igen, tillbaka till släden och iväg till nästa hus. Om vi antar att alla hem som ska besökas är jämnt fördelade är det ca 1km mellan varje hus i genomsnitt. Tomten färdas sålunda 100 miljoner km. Toabesök och diverse räknas inte. Med andra ord flyger tomtens släde med ca 1000km/sekund eller 3000 gånger ljusets hastighet. Som jämförelse kan nämnas att den snabbaste farkosten människan hittills skapat färdas med ca 50km/sekund. Och för övrigt kan en normal frisk ren komma upp i ca 30km/timmen.
    Lasten i släden är en annan sak att kolla på. Om vi antar att varje barn får klappar motsvarande 1kg, har släden en last på 500 000 ton, tomtens vikt är inte inräknad. På land kan en normalstark ren dra ca 200kg. Även om vi antar att de speciella flygande renarna kan dra en vikt 10 gånger så mycket som detta, rör sig inte släden ur fläcken, om inte tomten skaffar sig 360 000 dragvilliga renar. Detta kommer att ge släden ett samla vikt på ca 600 000 ton. 600 000 ton, som flyger med 1000km/sekund alstrar ett enormt luftmotstånd. Detta kommer att hetta upp renarna, ungefär som en meteorit som inträder i jordens atmosfär. De två ledarrenarna kommer då att absorbera en energi motsvarande 14300 trilliarder joule per sekund. Ledarrenarna kommer helt enkelt att brinna upp omedelbart och de renarna som är bakom kommer att utsättas för en ljudvallsbang och därefter möta sin anfader på mindre än 4.26 tusendels sekunder. De vill säga när tomten når sitt 5:e hus! Detta är dock hypotetiskt, för då släden accelererar från 0 till 1000km/s på 1/1000 dels sekund, kommer alla i släden att bli utsatt för en g-kraft 17500 gånger större än jordens tyngdkraft. En tomte på ca 150kg (uppskattad vikt efter existerande kopior) skulle naglas fast i den bakre delen av släden med en motsvarande vikt på ca 3 miljoner kilo, vilket ögonblickligen skulle krossa alla ben i hans kropp och förvandla honom till en våt fläck.

Ja alla har sina egna teorier. Vad tror du?



Becca&Nina-dag

Vilken bra dag! Det började med sovmorgon, i och för sig försov jag mig lite, men det gick bra i alla fall. Dagens start var teater på Byteatern. Helt okej föreställning för mig som inte tycker att b-teater är någon höjdare. Efter detta stack vi till skolan och åt julbord. Som vanligt inte så gott, men jag såg ljuset i det svarta hålet - Julmusten. Sedan blev det redovisning i engelska. Äsch, jag gjorde väl inte bra ifrån mig, men det är över nu:)
   Efter skolan träffade jag Becca. Vi gick länge på stan och jag shoppade en massa julklappar. Bland annat hittade jag alla klappar till Gustav. Yes! Sen tog vi en fika på det "nya" caféet på baronens övervåning, Nilssons. Latte och ostmacka (med typ ananas i?) Riktigt gott i alla fall. Som vanligt satt vi nästan allderles för länge och pratade. Haha men åh vad det är härligt!:)
   På kvällen tog vi oss till simhallen för att träna. Det blev motionssim med tanterna. Man kom verkligen in i gänget så att säga, och kände gemenskap. Haha. Många längder, sen bubbelpool med stirrande fjortisar. Sånt gillar vi;)



Haha, vi har också varit små en gång i tiden (a)


Förresten så drömde jag att jag var en liten tomtenisse i natt. Sött.


Tisdag

Imorgon är det matte c nationella. Usch, jag är nervös, hur kommer det gå? Jag pallar verkligeninte plugga mer nu. Jag tog en paus och träffade Linda istället och snart ska vi vidare till sporthallen och kolla på när Jens spelar basketmatch. Det blir väl till att plugga vidare med matten sen när jag kommer hem igen, och sen måste jag bli klar med engelskan. Men snälla, kan inte allt bara ta slut?

Efter skolan imorgon blir det Kosta julmarknad med Gustav, Lena och mormor. Det ska bli kul och mys. Skönt att koppla bort tankarna från allt plugg. På fredag blir det fest också. Det låter bra, bara att jag ska jobba kl10 dagen efter:P Haha, men jag lyckas alltid.

Kent

Jag har hittat den. Årets julklapp till Kentälskare. Till mig själv med andra ord.
En box från 91-08 med alla 15 utgivna skivor med 28 bonusspår, 15 tidigare outgivna låtar och en livelåt från Eskilstuna. Men även en 96sidig bok med intervju av Jan Gradvall, privata bilder, turnéhistorik och låttexter.
Gah, mums!

Låter det inte helt underbart? Jag satt och studsade i soffan när reklamen kom och mamma slängde ur sig "Han tycker inte jag är något vidare bra". Haha, herregud, då har man koll när man tror att det är en han.

Ginza 399:-  Högst upp på min önskelista i år ♥



Snart smäller det

Nu tror jag faktiskt att jag har fått ihop hela outfiten till nyår. Det gör det bara ännu mer spännande och får min längtan att bli större. Men om bara 27 dagar så smäller det. Bokstavligt talat. Idag köpte jag det som fattades. Ett par mönstrade svarta strumpbyxor. Läckert! Men den totala outfiten visar jag inte förän på nyårsafton, så det blir för dig att sitta nyfiken ;)

Tandis

Lite läskigt är det i alla fall. Tandläkaren idag. Jag är alltid lika nervös. Tänk om tandläkaren vid namn Jhonny fastnar i min mun med hans hand eller hans läskliga verktyg. Usch jag ryser. Och det värsta, tänk om jag har hål. Men det kommer nog gå bra. Det har det gjort innan ialla fall.

Innan jag sticker till tandis så blir det en snabbtitt på stan med. Hoppas att saken jag tänkt köpa till Gustav finns kvar bara. På kvällen blir det matte, matte och ännu mera matte. Jag måste få Vg på nationella C. Men hur ska det gå till?

Dagens outfit

Drar snart till skolan. Dansen var inställd idag eftersom vi ska se på en dansuppvisning. Härligt.
Jag bjuder på en dagens :)

Lockigt hår och HM-outfit. (Y)


          

Gossip girl

En dag tillbringar man inte åt att läsa, det är inte normalt. Jag hatar att läsa. Jag lånade i alla fall boken av Karin idag eftersom vi måste läsa en engelskabok till nästa vecka i skolan för att sedan ha en muntlig redovisning om den. Har läst och har bara 75 sidor kvar nu. Det är nice. Men det är inte det ända jag måste fokusera på just nu. Matte C nationella närmar sig. Det känns inte allt för bra, så annars i veckan får jag lägga tid på det med.

Idag efter skolan köpte jag 3 julklappar till. Det är härligt när man känner hur julkänslan kommer allt närmre och närmre. Kom förövrigt på en eventuell julklapp till Gustav idag med. Tror att han är det största problemet när det gäller mina julklappsköp. Det står helt still med fantasin. Och varje kille jag frågar vad de vill ha så har de inte en aning. Så utav vem får man idéerna om inte en kille?

Vidare till boken, teet och kakorna.
Hörs så fort jag får tid.   xoxo
Ni vet att ni älskar mig
/Nina

RSS 2.0