Nyheter på önskelistan

Gina har verkligen fått in nya snygga kläder, och det kan jag säga var på tiden. De senaste veckorna har jag bara sett samma saker hela tiden, men nu börjar det likna något.


 Dessa tre plaggen hittade jag på deras hemsida och nu kan jag inte slita mig ifrån dom.
  Kjolen har jag tittat på i affären innan, fast i svart. Men den här i vitt var ännu snyggare. Jag vet inte om det syns så tydligt på bilden, men den är i alla fall sliten vilket gör den extra snygg.
  Den svarta klänningen gillade jag extra mycket när det satt åt nertill. Ett plus till den snygga ringningen i ryggen. Det enda negativa jag kan tänka mig är att den kan få mig att se större ut än vad jag egentligen är.
  Den rosa korta jackan. Vad ska jag säga? Sockersöt! Jag är väldigt osäker på hur den kommer att sitta på mig, men om inte jag kan ha den kommer jag njuta av att se andra ha den. Riktigt fin till sommarkvällarna.


Aloe Vera



Idag var jag på apoteket för att kolla på lite nya krämer till ansiktet. Den här serien var den som verkligen föll mig i smaken. Aloe vera har alltid varit en favorit som får huden att bli silkeslen. Ett plus var att just den här serien inte är till torr hy, som aloe vera annars brukar vara. Den är istället till normal/fet hy som lär passa mig med blandhy. Produkterna är inte dyra heller, dom ligger mellan fjuttiga 65-125 kr/st. Nu är frågan om de är lika bra som de verkar. Jag lovar att recensera dom när de är testade, för nu står hela serien på inköpslistan.


Tips på ögoncreme?

Helt plötsligt blev jag väldigt sugen på att gå på stan. Jag känner att det finns rätt mycket som behöver inhandlas. Det kanske blir en tur imorgon innan jag börjar mitt seriösa fysikplugg. Jag behöver verkligen en ny ögoncreme.

Har ni tips på någon bra?

1,5 underbara år

I helgen hade jag sån tur att få ledigt från jobbet utan att ens fråga. Jag och Gustav har nämnligen 1,5 år tillsammans imorgon så vi hade tänkt att göra något mysigt tillsammans. Eftersom det inte är helår tänkte vi göra något litet som att gå ut och äta, så det får det bli.
Myspys!




Gustav, jag älskar dig, både i med- och motgångar


Illustrator



Det här bilden innan och efter att ha varit i illustrator.
 Jag tycker att den blev helt okej för att vara min första bild.
 Till en början var det jättekul att sitta och pyssla med den,
 men i slutet blev det bara drygare och drygare,
vilket har resulterar att graflektionerna för tillfället suger.

Spökhuset

Mamma talade för någon dag sen om att hon hade hör någon gå på övervångingen när ingen annan var hemma. Ett spöke med andra ord. Både hon och jag är såna som känner när det är något "andligt" kring oss. Hon har till och med sett anden av hon som bodde i huset innan oss.

Först tyckte jag det var lite läskigt att det var just hos oss eftersom man inte vet vem det är. Men sen började jag fundera på om det kunde vara farfar, som bodde här när han var yngre. Då blev jag bara glad och ville att han skulle visa sig.

Idag har jag märkt av skepnaden hela dagen. Vart jag än han vänt mig har jag sett något skymta förbi. Precis som när man kollar till TV:n just när något går ur bild. Innan har jag bara kännt av att det funnits där. Men min stora fråga är om jag det verkligen är som jag tror. Mamma har ju också kännt av det. Och om nu detta stämmer, vem är här, och varför?

Tror du på "spöken"?

Positivt överraskad

"Vilken fin ögonskugga du har!"
"Eh, tack"
  *förvånad*

Det är inte var dag en man i  50årsåldern (?), som detsutom är min medialärare kommer fram och kommenterar det det första han gör. Positivt överraskad. Den pärlan flyttade även fram nästa skrivuppgift några dagar också, så nu kan jag känna att jag lever igen. Usch så bra allt blev.

Nu sitter jag med en varm kopp te i handen och väntar på att mitt nymålade nagellack ska torka. Snart börjar mina klädproblem om vad jag ska ha på mig på festen imorgon. Så när lacket torkat blir det förmodligen att slita ut allt i garderoben för att prova. Plugget får vänta, trots att svenskaprovet är imorgon.


Jag är trots allt fortfarande besviken, G


Kärlek i tavlor

Jag blev precis klar med mina små tavlor på mig och Gustav.
Att pyssla har alltid varit något jag tyckt om. Jag tyckte det var lite tomt på mina väggar, vilket jag egentligen gillar, men något skulle hänga där i alla fall. Så jag satte mig och redigerade lite söta foton på mig och älskling och vips så hade jag två fina tavlor i händerna. Dom blev verkligen supersöta bredvid varandra över sängen.

Fina va?



Ledig tisdag

Idag är jag ledig från skolan. Härligt! Fast dagen kommer totalt att bli ägnad åt mitt plugg. Blä!
Längtar otroligt mycket till påsklovet. Då blir det Sthlm!♥
Men nu måste jag sluta drömma mig bort, och ta mig till skolan för ett kort utvecklingssamtal!

En grå söndag

Från en urhärlig dag till en grådassig som den här. Suck.

Igår var jag på jobbet en liten stund. Sen spenderade jag hela dagen med efterlängtade Gro. Karin och Eija var självklart med också :)
På kvällen stack jag, Eija och Gro hem till Gros lägenhet och förfestade. Runt 23 gick vi vidare till KM och chillade lite. Träffade trevligt folk och tog ett par drinkar. Så jag hade en riktigt bra dag, fast senare på kvällen höll jag på att svimma igen. Kanske det är något jag måste kolla upp? Järnbrist kanske? Eller vad kan det vara?

Idag blev det jobb i endast 2,5 timmar. Rätt skönt ändå för jag var ganska trött i morse. Nu ska kvällen ägnas till att plugga. Usch, skolan två veckor frammåt är inget att skoja om!

Vad tycks om mitt nya armband jag köpte i fredags? Supersnyggt tycker jag själv :)



Diamantörhängen



För någon vecka sen fick jag en idé om att göra diamantörhängen i olika färger. Jag hade för mig att jag hade sett plastdiamanter i hobbyaffären innan. Jag gick dit och kollade och hittade en påse med 25 diamanter i 5 olika färger för bara 30 kronor. Toppenbra. Själva "pinnarna" man ska fästa diamanten i kostar 15 kronor/paret.

Här är resultatet. Snygga va?
(okej, ni ser bara en massa öron, men tänk er örhängena i sin helhet)

Frisören! - check

Igår var jag på Oriflamevisning i Nybro med Lena, Emma och Gustav. Ingen hit tyckte Gustav, eftersom han var den enda killen där + att smink inte är hans grej ;). Men jag gillade det. Jag gjorde en hudanalys och kollade ut lite smink jag ville ha. Det är mycket lättare att veta färger som passar en och så när man kan testa hur de egentligen är.

Idag blev det ännu ett steg avklarat på min lista. Håret blev klippt, färgat och slingat. Skönt att få bort kluvna toppar och utväxt. Nu känner man sig vårfräsch!
Jag hade inte liknande bilder på håret så en blev att man ser tydligt medan den andra är från nyår.
Det är inte så mycket på listan kvar som inte är påbörjat. Naglar är målade, vårkläder är inhandlat i massor, promenader gårs i veckorna, osv. Det är väl solningen som är kvar egentligen. Det får ske i helgen!

Härlig tisdag

Är det inte lite konstigt med vädret? Ena stunden är det soligt och man känner vårvibbarna i luften. Sen hinner man bara blinka och då börjar det regna. Jag förstår ingenting. Men det jag fårstår är däremot att jag fick VG+ på mitt psykologiprov! Wohoo! Sen som grädde på moset fick jag reda på slutbetyget i streetdansen med. Jag fick mitt efterlängtade VG. Blir man mer än lycklig?

Idag stack jag in till stan efter min korta skoldag. Träffade Rebecca och umgicks lite med henne. Köpte en supersöt rosablommig blus. Den är verkligen snygg till ett par vita shorts. Köpte även en svart blus och material till mina örhängen jag ska göra snart.  Supernöjd med allt!

Ikväll ska jag ägna mig åt att ta det lugnt. Inga läxor den här veckan vilket är underbart. Eventuellt ska jag gå en runda och senare titta på "Den rätte för rosing".






Ninas naturgodis

Igår blev jag sugen på att göra något godis, men jag visste inte vad. Det fick bli en "hittapågodissort" som visade sig bli som naturgodis. Verkligen supergott! Här får ni receptet som blir ca 12 bitar.



Du behöver:
♥ 200g Marabouchoklad, eller annan favoritchoklad
♥ Valfri müsli
♥ Kokos


Gör såhär:
♥ Smält chokladen i ett vattenbad
♥ Tag sedan av kastrullen från plattan
♥ Häll i müsli, men inte för mycket.
Det ska inte bli "jobbigt" att röra runt
skeden.
♥ Sen häller du i kokos, precis så mycket
du vill ha.
♥ Klicka sedan upp smeten i små högar
på ett bakplåstpapper
♥ Avsluta med att strö lite kokos på toppen
♥ Låt godiset stelna och sen är det bara att njuta!

Omplanerad kväll

Det blev omplanerade planer för kvällen. Ja egentligen kanske jag inte hade planerat något speciellt mer än mys med familjen. Becca och jag gick i alla fall en promenad och sen stack jag hem och åt min efterlängtade bakpotatis. Efter det blev det Lets dance på andra sidan gatan, inne hos Becca. Fast iofs blev det väl mest snack. Åh herregud, otroliga samtalsämnen som man verkligen inte kunde låta bli att skratta av tillsammans med en massa godis, kaffe, läsk och mitt hemgjorda "naturgodis", som becca kallade det. En superkväll blev det!

Hur har din fredag varit?







Äntligen fredag

Phuh, äntligen helg! Känns som om veckan har gått ovanligt sakta. Nu är som tur är två jobbiga redovisningar avklarade i skolan. Dom gick nog rätt bra ändå, eller i alla fall hyffsat.
  Efter skolans sista lektion, den obligatoriska fysikföreläsningen som förövrigt nästan fick mig att somna, stack jag och Sofie in till stan en sväng. Det blev väl mest en titt på HM och Gina tricot eftersom vi inte hann med annat innan Sofie skulle klippa sig. Jag hittade en massa på HM och tog med mig en stor hög med kläder in i provhytten. Efter mitt provande kom jag ut med 4 saker. Ett par vita skor, ett grått linne med spets, ett par marinblå shorts och en beigeglittrig sjal till vårjackan. Sjalen kommer verklgen passa till våren då min nya Louis Vuitton väska kommer att kunna börja användas. Jag längtar!
  10% på hela sortimentet fick man om man var medlem, och det är ju jag. Därför gick det inte på en större summa. Det är verkligen bra priser på HM, vilket beror på att de gör alla kläder i bla Kina, där man jobbar från 07.00-23.00 utan rast och blir avlönad med 3kr/timmen. Usch det här är verkligen hemskt att jag ens bidrar till. Men vart ska jag köpa mina kläder annars? HM är nämnligen inte det ända företaget som gör detta mot mänskligheten.


Ikväll blir det bakad potatis. Gott, det var ett tag sen.
Någon som vet något bra på TV?

God sent an angel

Idag har jag äntligen bokat min klipp-/färgningstid hos frisören, så på torsdag blir det av. Det ska faktiskt bli lite spännande med ny färg och lite föränding. Det blir en ljusare brun ton med ännu ljusare slingor i. Härligt att få topparna kapade också. Jag har faktiskt inte varit hos en frisör på riktigt länge, men det är för att dom aldrig gör som jag vill. Istället har kompisar klippt och färgat mig. Men eftersom jag ville göra en riktig föränding med slingor nu med, så bokade jag tid hos frisörerna på min skola. Så det ska bli lite spännande hur det blir. Ska jag vara ärlig är den ända gången jag blivit nöjd hos en frisör när jag har varit hos en elev. Jag tror att dom lyssnar med än tanter, eller vet dom bara vad som är snyggt?

Skolan svämmar över med uppgifter. Imorgon blir det att hålla i en engelskalektion om Jane Austen och ha redovisning om upplysningstiden i svenskan. Som om detta inte skulle räcka så har vi matteprov på måndag och svenskaprov nästa fredag. Wish me luck!

Kan någon hjälpa mig med att sluta vara så lat. Jag måste verkligen börja ta tag i saker. Idag fick jag äntligen arslet ur vagnen och ringde frisören, men när ska ungdomsmottagningen och optikern bli av?



En underbar låt som jag bara inte kan sluta lyssna på ♥







Illamående tisdag

Usch, känner mig sjuk igen. Illamående och magont. Så nu hade jag tänkt att gå och lägga mig och kolla på film och skita i alla läxor. Usch, detta kan inte sluta bra.

Söndag

Idag var det en slapp dag. Vaknade, tog en dusch och åkte in till stan. Tog en fika med Linda och en snabbtitt på Gina tricot. Men tröjan jag hade tittat ut var inte lika snygg som jag trodde. Här är i alla fall tröjan och skärpet jag köpte i fredags på HM. Så härlig färg. Passar jättebra till mina ljusa jeanslegging, så jag är jättenöjd!
Jobbade på kvällen, men det var rätt chill.
Ledig från skolan imorgon, weii!






Rihanna vs Chris

Att Rihanna har blivit misshandlad av sin pojkvän Chris Brown har väl ingen missat?! Men hur det gick till och varför, det vet man inte riktigt. Men sanningen kanske kommer fram här! ;)





Paljettbikini







Idag blev det en ny titt in på HM's hemsida.
Varje gång man kikar in så har dom nya snygga kläder.
Idag fick det bli att klicka hem den här.
Enkel, fast ändå lite speciell.






Stjärnorna visar

Horoskop är något jag verkligen gillar! Klickar ni här så kommer ni till cosmopolitans sida och kan läsa vad som kommer hända månad för månad i just ditt stjärntecken! Hela året är nu framutspått.

Favoriten?

Jag är absolut inte personen som följer melodifestivalen. Men nu när allt är klart och det inväntas en andrachans och finalen, ja då finns det ju bara de bästa låtarna kvar. Då är det faktiskt okej att lyssna på det. Jag kollade upp vilka som hade gått vidare och upptäckde att vissa låtar var faktiskt riktigt bra. Mina favoriter var Alcazar, Agnes, Måns och Amy Diamond.
Trycker ni på låtens namn kommer ni till youtube och kan se uppträdandet.

Alcazar, Stay the night:
En perfekt trio med en sjukt härlig låt som sätter sig på hjärnan. Jag kan se mig själv dansa till den en utekväll. Jag blir peppppp!

Agnes, Love love love:
Hennes låt var nog den jag egentligen fastnade för direkt. Snygg outfit och glittret som föll ner över henne var häftigt! Jag tror att hon skulle ha en stor chans i ESC. Är hon inte lite lik Leona Lewis?

Måns, Hope & glory: Härlig låt som verkligen ger mig en danskänsla. Han hade en snygg klassisk klädsel. Ett minus var att bakgrundsdansarna inte var så aktiva i början. Jag tror att uppträdandet skulle fått ett bättre intryck om de skulle vara power direkt.

Amy, It's my life:
Jag kan inte låta bli att tycka att hon är liten och söt, fast egentligen är hon väl bara ett eller två år yngre än mig. Låten var bra och man kunde verkligen sjunga med. Men var är nu detta skrik "Come on now!" för något. Det gav mig ett skratt. Skippar hon det så är låten verkligen perfekt. Ett plus för "klädbytet".

Vilken är din favorit?


Förbered dig för årstidsbyte!

Känner man sig inte lite grå efter vintern?! Jag känner i alla fall så och vill ha en föränding. Tänkte ge er lite tips som faktiskt gör att man ser mycket piggare och fräschare ut, genom att knappt anstränga sig.

Hår:
Efter en kall vinter behöver håret lite nytt liv. Gå till frisören och klipp dig. Lägg gärna i en färg, det gör att du ändrar ditt utseende ännu mer och folk uppfattar dig som förändrad.

Naglar: Måla både dina naglar på händerna och fötterna i en läcker färg . Även att dina tårnaglar inte alltid syns så är det en kick bara för dig. Fötterna ser faktiskt mycket fräschare ut med lite lack på naglarna. Ett tips är att använda både underlack och överlack på det ordinarie lacket, då håller resultatet mycket längre. Ett snyggt nagellack som jag själv ska köpa är det persikofärgade från Isadoras nya kollektion "Bare Beauty". Kanske något för dig?

Ansikte: Börja med att peela ditt ansikte (tips: Nivea Visage Young scrub away peeling), sen lägger du på en ansiktsmask. När du är klar peelar du dina läppar. Det gör du genom att fukta en handduk och försiktigt skrubba den mot dina läppar. Direkt efter smörjer du in dom med läppsyl, och ansiktet med en creme. Vips, du har fått en fräsch vårhy.

Motionera: Nu menar jag verkligen inte att du ska ut och springa varje dag. Nejnej! Mitt tips är att göra något kul. Gå ut en sväng med din kompis och prata av dig. Då motionerar man omedvetet. Annars är det också väldigt skönt att till exempel åka till simhallen och ta några längder i bassängen. Men gör det inte om du känner att det blir tråkigt och ett tvång, för detta ska du göra för att må bättre.

Sol: Det är inte många som jag känner som inte gillar att någon gång lägga sig i solariet och bara koppla av. Nu efter vintern är man faktiskt lite råttblek (bortser från er fubbisar som varit utomlands i vinter). Därför passar det utmärkt att lägga sig och få en brunare nyans. Jag menar verkligen inte att du ska ligga och pressa, eftersom det är först och främst inte bra att sola för mycket, och oftast blir det inte en snygg bränna. Så skippa brun utan sol och sola istället ca 20 minuter. Det är ungefär vad jag brukar.

Garderoben:
Förnya dig! Det vimmlar av snygga vårkläder i affärerna. Köp dig en ny outfit. Det jag själv tycker är ett måste är ett par jeansleggnings, klackskor, vårjacka och väska. Sen finns det tusen färger att välja en snygg tshirt i. Det är bara ut och shoppa!

Om du nu tittar dig i spegeln måste du se skillnad. En fräsch brun ton i hyn, nyfärgat hår, färgglada naglar och en härligare självkänsla. Ja det är sant, allt detta ger dig en egokick. Du känner dig friskare utav din lätta motion och ditt nya yttre. Du ser, man kan så lätt ändra sig utan att det ska vara tråkigt.

Sommarfavoriter



Solen har i alla fall börjat att titta fram.
Söta sommarkläder hittar man nästan
överallt. Men man får nöja sig med att titta
på dom sålänge. Jag blir nästan kär i allt jag ser.
Är det kanske för att jag längtar så till sommaren?



Män som hatar kvinnor

Igår var jag och Gustav på bio. Det var dagen efter att Män som hatar kvinnor haft premiär, så det var rätt smockat i salongen.

Filmen är baserad på Stieg Larssons trilogi om Milennium. Jag har själv inte läst böckerna, men filmen var i alla fall otroligt bra. Den handlar om Lisbeth Salander som är en riktigt bra hacker, men hon har inte den bästa bakrunden. Idag har hon ingen rätt till sin egna ekonomi och får problem med sin förmyndare. Lisbeth har fått i uppgift av sitt jobb att ta reda på så mycket som möjligt om den åtalade journalisten Mikael Blomkvist. Hon hackar sig in i hans dator där har har sina privata filer om fallet han håller på att lösa. Det är ett fall om en flicka som försvann för fyrtio år sedan. Tillsammans jobbar de sedan med fallet och kommer fram till både det ena och andra.
  Som sagt, filmen var verkligen bra, men vissa scener var för otäcka att titta på. Jag vet inte hur det är för er som läst böckerna innan, om ni kommer bli besvikna eller så, eftersom böckerna tydligen ska vara riktigt bra. Men för mig som inte läst böckerna var filmen lika bra som förväntat!



Huvudroller: Noomi Rapace som  Lisbeth Salander &
Mikael Nyqvist som  Mikael Blomkvist
Manus: Nicolaj Arcel, Rasmus Heisterberg
Tid: 145 min
Betyg: 9/10
Övrigt: De kommande två filmerna, som baseras på böckerna "Flickan som lekte med elden" och "Luftslottet som sprängdes", kommer att visas på SVT och sedan komma ut på DVD. De kommer alltså inte visas på bio.

RSS 2.0