Mors dag - Då barnen sjunger på morgonen

Idag är det mors dag, men man kan fråga sig vad det egentligen innebär...

Mors dag infaller alltid sista söndagen i maj i Sverige. Detta är en högtid med ur ett globalt perspektiv mycket gamla anor. Inom nästan alla kulturer har moderskapet blivit en viktig anledning till traditionellt firande.
  I Europa har Mors dag firats så tidigt som 250 år före Kristus. Man menar att högtiden ursprungligen härrör från modersdyrkan i det forntida Grekland och firades i hela Mindre Asien. Längre fram i historien har det funnits starka kopplingar till Jungfru Maria och Mors dag blev till en kristen sed.
   Seden togs upp i Sverige 1919, och blev till en hyllningsdag och en fridag för alla de kvinnor som då arbetade i hemmet. 1920 togs ett häfte fram som innehöll direktiv för morsdagsfirandet:
1. Svenska flaggan hissas från hemmets flaggstång
2. Mor hälsas om morgonen med sång av barnen
3. Hon bjudes före uppstigandet på gott kaffe och bröd, berett av barnen. Hon hedras med blommor och en liten gåva
4. Henne beredes, så långt det är möjligt, vila och frihet från allt hushållsarbete den dagen. Barnen bädda, sopa, laga mat och diska.  Källa

Så hur firade ni era mammor? Väckte ni henne med glad sång och kaffe på sängen? Blev deras dag så här lugn och vad gav ni för gåva? Själv köpte jag den här underbara parfymen av Victoria Beckham som jag förmodligen kommer att använda mycket själv. (a)


Jag har haft en underbar helg på Ronneby brunns spa med Gustav. Skriver och berättar mera sen :)

SPA-helg med Gustav

Jättetrevligt hemma hos Johanna igår! Åt, drack vin, kladdkaka till efterrätt och en massa trevligt folk:)

Idag bär det äntligen iväg på SPA. Jag och Gustav hade egentligen tänkt att åka på det som ettårsfirande i somras, men eftersom vi inte var 18 så fick man inte bo där utan målsman. Då bestämde vi att vi skulle ge det till varandra i 18årspresent, och så blev det. Nu har vi båda fyllt år för ett tag sen och tiden är inne. Det blir en helg på SPA i Ronneby brunn. Det passade ju bra att det blev den här helgen också eftersom vi hade 20 månader igår.
  Det ska bli helt underbart och i vårat paketpris ingår: dubbelrum, ankomstkaffe, välkomstdrink, 2-rätters middag, frukostbuffé och fri entré till spa.

Uuuh, vi hörs på söndag;)


Fredagskväll hos Johanna

Nu sitter jag här iordninggjord och väntar på att tiden ska gå. Ikväll har Johanna födelsedagsmiddag, så det ska bli riktigt kul. Idag i skolan hade jag prov i media, och det kändes som om det gick väldigt bra. Så skönt. Så nu är det bara matte och fysik, sen helt färdigt och sommarlovet står på tur.
  Nej nu ska jag packa lite till imån och kolla runt lite om vilka jag ska rösta på i valet den 7 juni.


Så här ser man ut ikväll. Tröja och midjekjol från Gina Tricot.



Glöm inte att rösta på mig som veckans blogg HÄR

Trendiga juveler

Idag är det en sån dag så man bara vill slänga allt man har i sina händer åt sidan. Jag är trött på allt plugg. Istället vill jag bara sitta och klicka hem en massa snygga smycken. Egentligen kanske man ska unna sig ett av alla snygga. Dessa är från Bagsandfashion och är verkligen topp 5 för mig. Kika in du med, jag lovar att du blir kär.





MVG, körkort och restaurant

Idag var en dag som jag kände mig väldigt lycklig över att leva.
Den började med att jag fick sovmorgon och fick alltså sova ut. Skönt! När jag kom till skolan och varit där ett tag blev jag grymt nervös hur det skulle gå på Gustavs uppkörning. Jag mådde verkligen illa för att jag var så nervös, men sen hörde han av sig och berättade att han hade klarat det. Så nu har älsklingen äntligen körkort, Grattis!:)
  Efter den goda nyheten skulle jag och Sofie redovisa vårt historiaarbete och lustigt nog var jag inte nervös. Tror mycket  kan bero på att all nervositet försvann efter att jag fått veta att det hade gått bra för Gustav. Vi klarade oss bra i alla fall, näst intill manusfritt och vi kunde svara på alla omöljiga "Lindafrågor".  Det bästa var väl just att det ledde till ett MVG! Woho!
  På kvällen körde Gustav och hämtade mig, sen stack vi till Ginos med Emma och Stefan för att äta och fira lite. När vi stiger ur bilen kör någon förbi och skriker "Jag har stånd!". Jag, Gustav och Emma fnittrar till, sen drar Gustav i dörren för att gå in, men det var stängt. Då säger Stefan "Det var ju det han sa, att det var stängt". Haha, vi skrattade och förklarade hur det egentligen låt till. Sen åkte vi till Athena i stan istället.
  Mycket bra dag helt enkelt!


Scones på plåten

Tänk att det bara är 15 dagar kvar till skolavslutningen. Sen väntar 11 veckors ljuvligt sommarlov. Det är så underbart att jag knappt kan föreställa mig det. Ett år har gått så fort, men ändå så långsamt. De två sista veckorna händer det mycket i skolan, precis som det gjort den senaste månaden. Det blir matteprov, fysikprov, grafprov, historiaredovisning och svenskaredovisning. Men som tur är så är redovnisningarna rätt chill.

Idag efter lite plugg blev jag grymt sugen på scones, så jag var helt enkelt tvungen att baka det. Åh, helt underbart gott med marmelad och ost. Nu är jag laddad för lite mediaplugg. Eller är jag verkligen det?




Minigolfstvåan berättar...

Idag var det idrottsdag. Jag, Lina och Sofie valde det slappa alternativet, och visst var det slappt. Det var till och med helt underbart. Solen stekte och där gick man i korta shorts och en rosa blus. Alternativet vi valde var att gå en promenad på Svinö och hämta en stämpel, sen efter det var det minigolf. Det var verkligen ovant till en början eftersom man inte spelat senförra året, sen kom man in i det men tillslut gick det utför, och det var där Lina kom igen. Det slutade med att hon slog mig med EN ynka poäng, det sög. Men bra förlorare som jag är tyckte jag ändå att det var kul. Idrottsdagen var i alltså sin korthet helt toppen!

       
(klickbara bilder)

En till sötnos

Jag blev störtkär i denna underbara klänning. När har man tid att sticka in till stan och prova?


En dag på Burger King

Jag har jobbat på burger king sen över ett år tillbaks, men jag har hållt mig undan från kassan. Idag kände jag att jag skulle testa på det och så blev det. Men allt fungerade inte riktigt som det skulle...

Det började med att jag var i DT-ettan. Där man alltså tar beställning och betalt innan bilen kör vidare och får sin mat. Efter att jag har slagit in beställningen tittar jag upp och säger...
-  Det blir 19 kronor.
 Jag ler och kollar på gästen i bilen. Efter någon sekund förstår jag att något är fel eftersom han bara sitter och kollar på mig. Då går det upp ett ljus. Jag har inte dragit upp luckan, därför hör han inte var jag säger och det är tre centimeters glasskiva mellan oss, vilket innebär att han absolut inte kan ge mig pengarna.  (Y)

Jag fortsätter i kassan istället. Jag och Elsa står och snackar lite och då kommer det fram två killar. Ja, de var väl inte i min smak direkt.
- Vad har ni för goda desserter? frågar dom
- Ja, vi har bland annat glass med topping. svarar jag
- Kan man få er som dessert, eller i alla fall som topping?
Jag och Elsa bara står där och ser tröga ut medan killarna står och försöker charma oss med våra namn. Det slutade med att jag fick välja topping åt dom och när de var uppätna kom de fram med deras telefonnummer på kvittot. Vilka killlar...

Som pricken över i:et så glömmer jag att slå in en annan gästs desserter i hans långa beställning. Så han blev lite sur över att han inte fick några. (A)

Ja som sagt, jag har ju hållt mig i köket och i DT-tvåan det senaste året, men eftersom jag förmodligen måste ut i kassan i sommar så tyckte jag att det var lika bra att testa redan nu. Nu vet jag att allt kan hända helt enlekt.

ESC 2009

Jaha, vad tyckte ni nu om kvällens låtar? Vann verkligen den rätta? Själv hejade jag på Island. En underbart vacker låt! Det tråkiga med att Norge vann var att man inte vet hur mycket de vann på själva låten, eftersom de har marknadsfört sig runt i hela Europa de sista månaderna. Som ett exempel så spelas deras låt om och om igen på svenska radiokanaler, vilket gör mig galen. Låten är verkligen inte i min smak. Eftersom låten redan är "känd" innan den framförs i tävlingen så är det faktiskt inte så konstigt att folk röstar.
Andra favoriter ikväll var Grekland och självklart Azerbaijan (Y)

Vem var din favorit?

Fredagskväll

Igår kom Gro hem till lilla Kalmar och hade med sig Eija. Så efter min shoppingrunda stack jag hem till hennes lägenhet. Vi hämtade upp Siggan och lagade en riktigt god middag. Det blev klyftpotatis, kyckling, kantarellsås och en stor sallad. Vi var grymma helt enkelt, och mätt blev man, för mätt.

Lite senare kom Kia också. Vi satt och snackade en massa, kollade på tv, "lekte" en annan version av Tarzan (komma-ihåg-lek?). Sjukt kul. Slutade med att jag fick kramp av mitt skrattande. Sen gick snacket från att störa sig på personer till kriminalbrott och vidare till spökhistorier. Eija lyckades skrämma oss rejält.

Efterrätten blev min fruktsallad med jordgubbar. Jag har varit sugen på det i flera dagar och nu blev det äntligen av. Supergott!

Slutade med att jag sov över i lägenheten fast att det inte var tänkt så från början. Jag hade en riktigt bra fredag, sådan som man vill ha oftare. På morgonen blev Gro och Eija hämtade av Gros mamma som hade med sig sin nya hund. Jag höll på att dö, så söt var den. En liten grå hundvalp som såg ut som en minivarg med babypäls. Jag ville inte skiljas.

Idag blir det chill, sen jobb. Eurovision song contest ikväll eller?


Matte D

I morgon är det nationellt prov i matte D. Lite läskigt är det eftersom jag inte har en aning om hur det ska gå. Idag har jag i alla fall suttit och övat ett tag, så jag hoppas att det ger resultat. Det som är dumt är att vi har så mycket som ska göras klart i alla ämnen att man inte kan satsa fullt ut på ett. Därför har det blivit som det har med matten. Jag får hoppas att jag klarar det i alla fall.
  På idrotten idag blev det till att springa ängörundan, det alla hatar. Usch! Men mot alla odds så fick jag faktiskt bättre tid än vad jag sprungit på de andra gångerna, vilket är nice. Men gu vad varmt det var, solen stekte verkligen. Men varför klaga, det spöregnade förra idrottslektionen (då förövrigt ALLA skolkade).

Idag kom nya Hm-katalogen. Åh vad fina saker jag hittade, så nu blev jag sugen på att åka in till stan och shoppa loss. Om jag inte har fullt upp på fredag så blir det dagens nöje, plus en (förhoppningsvis) utgång på kvällen.

Tillbaka till pluggandet!

Ja, jag är arg

Jag säger som Susanne:


" Alla är idioter, sen finns det andra som är det mer"





Underbar start

Jag fick en bra start på helgen. Stack hem till Gustav och kollade på förra veckans avsnitt av Robinson. Uuuuh, det börjar bli riktigt spännande! Sen käkade vi pitabröd med kebab och grönsaker tillsammans med mamma Lena. Jag älskar att starta helgen med att bara ta det lugnt och mysa. Gustav och jag satte igång med att baka en blåbärspaj som passade utmärkt till glass och talang. Sen blev det film, "Who's your daddy?". Den var väl helt okej, lite kul ibland. Sen blev det en massa mys som jag hade längtat efter.

Jag behövde verkligen en helg för att koppla av lite från allt i skolan. Nu innan sommarlovet är det smockat med uppsatser, prov och inlämningar. Kurser ska avslutas och därför måste man göra fördjupningar och projekt i många ämnen. Jag blir ihjälstressad och det är då jag blir som känsligast. Ja, ni förstår vad jag menar om ni har läst mitt förra inlägg. Jag har i alla fall klarat av nationella i engelska, kostanalys i idrotten och psykologifördjupning om anorexi denna vecka. Men jag har ändå 10 saker framför mig som jag knappt har påbörjat.

Tänkte att ni skulle få se min valborgsoutfit med, som jag hade tänkt att visa er för väldigt länge sedan:)





Livet är inte alltid som det borde

Livet är faktiskt inte alltid så lätt att leva. Det är svårt att veta om det alltid kommer vara såhär eller om det är en period. Jag saknar mina kompisar som man inte hinner träffa lika mycket längre, men mest saknar jag min bästa. Jag saknar att vara riktigt glad och inte ha en massa läxor. Jag saknar farfar. Jag saknar att kunna göra vad jag vill utan att det ska leda till något negativt. Jag saknar min ungdom och samhörighet.
  Vad tog allt vägen? Varför blev man lämnad ensam kvar med en stor jävla saknad? Jag känner mig som en virrig människa som vill att livet ska börja om på nytt.


Förresten, jag blir så glad över att höra kommentarer om att ni saknat mitt skrivande, för jag vet att mitt bloggande inte varit det bästa den sista veckan. Jag har helt enkelt haft fullt upp. Men om det går som planerat så kommer det bli en ändring på det. ♥

RSS 2.0