Hjärtinfarkt?

Eftersom jag är ledig från skolan idag så sov jag extra länge hemma hos Gustav. Vaknade och märkte att jag behövde synda mig till bussen. Så jag ryckte åt mig hans busskort (som är personligt och får endast användas av ägaren) och traskade raskt till busshållsplatsen. Jag hade nog egentligen inte behövt stressa, men jag har missat bussar förr och det är inte det bästa jag vet, särskillt inte när nästa buss går två timmar senare. Bussen kom i alla fall och jag steg på, stämplade busskortet och satte mig. När vi hade åkt till trekanten som tar ungefär 10 minuter så stannar vi, utan att någon vill av. Det slår mig att en kontrollant kommer stiga på bussen, med andra ord jag kommer få böta några hundra för en bussresa som egentligen bara skulle kostat 26 kronor, bara för att jag använt ett busskort som inte är mitt. Busschaffuören tar upp microfonen och säger "Ni kanske märker att vi kommer blir lite försenade..." Nu började hjärtat att slå fortare än vad det är möjligt att göra. Jag fick panik. Skulle jag rusa ut ur bussen med min stora kasse och sitta och vänta på nästa buss i två timmar? Nej, jag stängde av ipoden och lyssnade vidare. "...det beror på att det var en massa vägarbete i Nybro, så vi kommer bli 8 minuter sena. Är det någon som har ett byte att passa så kan ni gå fram till mig och så försöker vi lösa det". Phuh! Fyfan där var jag rädd, och det höll i sig hela resan, fast att någon kontrollant aldrig steg på. Var det ödet, eller var jag bara inte värd mer otur?

Dagen D(ö)

Vilken dag. Egentligen vill jag inte sitta och klaga, men idag är ett måste. Vad händer? I morse var det matteprov som rent ut sagt gick åt helvete! Jag som ändå trodde att jag kunde det hyffsat. I alla fall så bra att jag skulle kunna få mitt Vg som jag vill ha. Men nu är det kört. Jag måste glänsa på nationella nu för att få ett Vg i slutbetyg. Där började dagen att blekna.
  Det fortsatte med att mina kompisar skulle gå ut utan mig ikväll. Kändes inte allt för roligt att inte ens bli tillfrågad. Eller från början inte ens veta om att dom hade planerat. I slutet på dagen fick man frågan om att följa med, men att veta att man blir sympatibjuden gör inte mig så pepp i alla fall. Så jag funderade på att gå med Jojo, men nu vet jag inte hur det blir. Efter den här dagen känns inte det optimala att festa. Tror det blir att sticka till Gustav och kolla på OTH istället.
  Dagen fortsatte med att engelskaspeechet inte gick som jag hade tänkt. Jag hade ju inte kunnat öva så mycket eftersom jag hade övat på matten. Så båda ämnena gick åt helvete. Tre saker som verkligen har gjort mig på topp idag. Verkligen! Tror att ni märker min ironi.

Var precis på stan med Linda i alla fall. Gjorde mig glad. Tog en fika, gick och kollade lite i affärerna. Köpte ett halsband. Massa prat. Sånt gillar vi!
Nu blir det dusch, sen Gurri. Tjo!


Ha det så kul på rugbyn alla. Heja Kagg! Uppdatering: Dubbelseger till Kagg (Y)





Suverän ledighet

Som ni vet har jag varit i Stockhom över helgen. Sjukt underbart har det varit. Men som sagt, bussresan är ju inget att hurra för. Fast på vägen dit sov jag mest. Jag kom i alla fall fram vid 15.00 på fredagen. Möttes av Gro och vi stack hem till henne. Packde upp och senare kom Jossan. Vi skulle göra iordning henne till typ "Finmaskerad". Jättefin blev hon med korkskruvar och blå sminkning.
På kvällen hade vi tänkt att festa, men det blev inte så. Vi stack hem till Vanja istället och hade myskväll.
Lördagen var det stan som gällde. Men först gick vi till café String och åt frukostbuffé. Lika gott där i år också och pannkakorna var dundergoda. Kanske ska börja se det som en tradition att gå dit och käka varje gång jag är och hälsar på :) Efteråt stack vi i alla fall in till stan och shoppade loss. Jag hittade min underbara nyårsklänning. Kan man bli gladare? Hittade även ett par svarta pumps, ett par silvriga örhängen och ett diamantarmband att ha till. Annars köpte jag en liten sminkneccesär, ett par guldiga örhängen, en ögonskuggepalett med 48 ögonskuggor och ett långt halsband. Supernöjd med alla mina köp!
På kvällen blev det förfest hos Eija. Fick för första gången träffa Gustaf och Sam Skarsgård. Trevligt. Vi drog vidare till Morfar Ginko, en bar inte alls långt ifrån lägenheten. Gustaf tog täten vilket (självklart) ledde till att vi kom in trots 23årsgränsen. Blev bjuden på öl och hade det riktigt trevligt. Jag satte mig ner ett tag för jag kände att benen värkte efter stadsvandringen. Efter ett tag kände jag hur jag började kallsvettas och reste mig upp för att säga till Gro. Några sekunder efter jag ställt mig upp försvann ljudet från mina öron. Jag kallsvettades fortfarande och kunde knappt se något alls. Skakandes såg jag hela rummet snurra och allt var dimmigt. Jag försökte ta mig ut ur baren och Gro hjälpte mig. Under vägen ut såg jag ingenting alls, gick in i både väggar och människor. Vi kom till sist ut från baren. Jag har verkligen inte en aning om vad som egentligen hände. Jag var verkligen inte full, det ända jag hade druckit var en öl. Men jag kan tänka mig att det var min huvudvärk som spökade under hela helgen. Usch, tur att jag inte svimmade i alla fall, för det trodde jag verkligen att jag skulle göra.
Söndagen blev en lugn dag. Packade, pluggade, åt på Burger King och bara chillade. Men när jag skulle hem på eftermiddageb blev det en rusning till bussen, men det är inget ovanligt när man är med Gro ;) Hann precis med. Sen 6,5 timmar hem mot Kalmar.

Jag fick sova i ca 4,5 timmar, sen var det upp och hoppa, iväg till en annan buss. Jag, Kirk, Sofie och Lina stack till Ullared. Äntligen var dagen här. Shoppade en himla massa. Både till mig själv och julklappar. Köpte till och med en stor chokladkalender med törnrosa på till Gustav. Haha!
 Det är rena kaosen med alla tanter inne på Ullared. Skulle de vara med i Lars Kagg rugby detta året så skulle vi garanterat vinna, för här snackar vi om fight. Maten åts på Burger King / Kinesresturang. För min del blev det kycklingspett med jordnötssås. Smarrit! Efter måltiden tog vi en runda till inne bland tanterna och vid 16 gick bussen. Stannade hos Gustav på kvällen istället för att åka hem. Film och mys, efterlängtat!

♣ Totalt 21 timmars bussåkning i helgen. Blä!
♣ Lägger bara upp bilderna på shoppningen från Stockholm, annars tar det en evighet ;)


Jossan






JUL

Snart är julen här. Jag längtar efter den där underbara känslan. Lukten av glögg, pepparkakor och lussebullar. Närmare jul ska jag och Gustav julpyssla lite hade vi tänkt. Då blir det marsipanfigurer och pepparkaksslott :D Sånt litet och löjligt som man nästan längtar till.
  Det som jag inte gillar med julen är denna kyla, det är allderles för kallt. Och vad ska man köpa till folk i julklapp? Jag tycker inte om att ge bort något bara för att man måste. Jag vill ha en tanke bakom vad jag ger bort. I alla fall en utav sakerna till personen. Något personligt eller fyndigt. Svårast är nog vad jag ska ge till Gustav i år. Han förväntar sig något lika bra som de andra presenterna han fått av mig. Vadå att jag får press på mig?:P Har ni några förslag på bra presenter till de svåraste människorna; farmor, pappa, morfar och Gustav? Och vad är årets julklapp enligt dig?

                                                      Min önskelista:

3 hårda klappar:                                                                                 3 mjuka klappar:
♥ Ljud till datorn                                                                                    ♥ Snygga underkläder
♥ Parfym (favorit i repris "Escada - Rock in Rio")                                  ♥ Louis Vuitton väska
♥ Smycken                                                                                             ♥ Kärlek

Stockholm imorgon

En dag kvar. En liten dag. Stockholm väntar. Det har gått rätt fort ändå. Bestämde väl för lite mer än en månad sen att jag skulle dit och träffa Gro. Och nu äntligen är dagen här, nästan. Jag ska åka buss i totalt 12 timmar tur och retur. Kanske inte det roligaste att göra själv, men man får väl typ tänka motsvarigheten till "Vill man vara fin får man lida pin" eller något. Haha! :P
   Idag kommer det bli än väldigt bra dag med kan jag tänka mig. Eller i alla fall soft. Hade bara en lektion i skolan , och sen var det bara hem och packa. Frågan är bara vad man ska ha med sig över en helg, och som vanligt kommer mina klädproblem in i bilden. Mest av allt mina festkläder. Men nu är i alla fall naglarna nymålade, ipoden är laddad med ny musik, cosmopolitan & snacks är köpt och jag är fullständigt laddad. Jag har inte träffat Gro på evigheter så detta kommer bli en perfekt helg, och som gräddet på moset blir det Ullared på måndag också. Härligt! Idag blir det även fika på stan med Millis. Och när jag umgicks med henne senast kan ju någon berätta för mig, för det var så länge sen att jag inte minns. Så det ska bli mys! Ikväll kommer Gustav hit för en sista träff innan min tripp.Tråkigt att vi inte kommer ses på typ 5 dagar. Leder till saknad.  Men det är väl som Lena säger, att jag ger igen lite för när han stuckit innan ;)

Nu blir det till att packa mera:) Kommer hem på söndag men uppdateringen om Stockholm kommer nog inte förän på måndag eller tisdag.  Tjao!

ingen rubrik

 
När slutar hjärtat värka?
Hur får jag tårarna att sluta falla?



Det gör ont att leva i verkligheten
när den inte alltid är som man vill
att den ska vara.


Lycklig vinnare

Jag fick bli en lycklig vinnare än en gång. Men den här gången var det inte vad som helst jag vann. Det var en Louis Vuitton sjal. En sådan som alltid blir för dyr för att jag ska kunna lägga ett vinnande bud. För lite mer än en vecka sen spanade jag in den här skönheten och i tisdags kväll blev den min för bara 120:- + frakt 11:-. Riktigt bra pris, vilket gjorde mig glad. På måndag kommer den med posten som en för tidig julklapp. Åh, jag gillar't.


Jag måste verkligen tipsa er som inte redan har ett konto på Tradera att fixa det. Du kan hitta i princip vad som helst där och är det något unikt är det alltid större chans att du vinner. Tidigare vunna auktioner för mig är Diorörhängen, 3 par sötvattenspärlörhängen och ipodhörlurar. Suveränt, inte en enda gång som jag blivit missnöjd. Så ett tips till er som vill ha saker som kanske inte alltid finns i affärerna eller till och med inte i Sverige, ta en titt på tradera. Du kommer säkerligen hitta det.


Fullt upp

Jag vet att jag har varit Sveriges sämsta bloggare nu ett tag. Men skolan har tagit all min tid. Och vad händer, jo jag klarar ändå inte provet, tror jag i alla fall. Suck. Och jag vill inte heller känna en press för bloggen. Den har jag för att jag själv vill det, inte för någon annans skull. Inget mot er kära läsare, för det är ni som gör bloggen. Utan er, inget:)

Idag är det äntligen fredag. Jag ser lite positivt med livet. Mitt nyfärgade hår är perfekt och på måndag kommer min nya Louis Vuitton scarf hem! Ikväll har jag ingenting bestämt mer än att slappa. Funderar på att ha en liten spakväll och läsa min engelskabok, Gossip girl. Har än så länge inte läst så mycket ur den, men början verkar intressant i alla fall. Har hört mycket gott om den. Någon som har läst någon utav böckerna och har en åsikt?


Gustav ♥ Nina


Bara en vecka till Stockholm. Wunderbar!

Plus och minus

Finns både plus och minus med en dag som denna.

+
Gustav kommer hit
Pågens saffransgifflar
Kort skoldag
Hörlurar hemlevererade (så nu slipper hela bussen lyssna på min musik eftersom dessa inte är spräckta)
OTH ikväll
Dagens låt: Berg & dalvana - Kent ♥


-
Vikarie på matten (vilket ledde till nollkoll)
Plugg plugg och åter plugg
Pågens saffransgifflar slut
Dagens plåga: Run the show - Kat Deluna


SM-GULD 2oo8

Jag kan inte sluta le. Det känns som om någon klistrade lite på min mun när den sista minuten på matchen gick.
 SMGULD SMGULD SMGUUUUULD :D
Det är historiskt, Kalmar har blivit svenska mästare 2008. Jag, pappa, Johan och mamma var nyss på pappas förra jobb och kollade på storbild. I början spalade Kalmar ett riktigt bra spel och tog ledningen med 1-0. Matchen fortsatte och Kalmar började gröta ihop sig, vilket ledde till att Halmstad både sköt in det första och andra målet. Inte långt innan slutminuten slår Ingelsten in ett kanonskott viket leder till att matchen slutar 2-2 och Kalmar blir svenska mästare!

UNDERBART



Fyra favoriter

Mina fyra HM-favoriter just nu.

Klänning 298:-
Jag testade den på HM i Kalmar och blev lite smått kär. Då visste jag inte när jag skulle kunna använda den eftersom den inte är någon vardagsklänning. Jag bestämde mig för att fundera på om jag ville ha den och några dagar senare när jag kom tillbaka för att köpa den så var den slut. Blir till att kolla efter den i Stockholm istället. Skitsnygg och finns även i lila!

Guldörhängen 19,50:-
Jag har ett par liknande från HM som jag gillar jättemycket. Fungerar både till vardags och fest. Jag har inte sett att de här har kommit till Kalmar, så det får bli en koll på dessa i Stockholm också. För mig blir nog valet guld, men de finns i silver också.

Fjäderhalsband i guld 59,50:-

Jag som alltid har svårt att hitta snygga guldhalsband kollade på hemsidan och verkligen fastnade för detta. Snygg design med glitterstenar på. Finns även i silver.

Grå cardigan 149:-
Jag gillar att den har bara två knappar, det gör den speciell. Trekvartsärmen är också ett plus. Ser ut att vara en mysig vintertröja som nu står på min inköpningslista i alla fall. För mig blir nog valet en grå, men annars finns den i naturvit, svart, klargrön och cerise.





En hiss måste ges till HM för att de säljer endast nickelfria smycken ♥

Hiss & diss



Hiss:
Dagens hiss går till längtan. Det är en underbar känsla att se fram emot något. Just nu är min stora längtan Stockholm för att få träffa Gro, Ullared, nyårsafton och att se Kalmar vinna SM-guld. När man väl kommer till den dagen då det inträffar blir man så lycklig, verkligen njuter. Man spenderar tid som man inte känner att man slösar med, man gör något man tycker om. En sån här känsla kan hålla sig kvar i mig ett rätt långt tag. Jag kan ha den med mig och känna att den uppladdningen jag fick av glädjen kan få mig att klara av de motgångar på vägen. Utan min längtan till målet och glädjen jag fått av att vara framme, blir det tyngre när motgångarna närmar sig. Det ger mig motivation.

Diss: Det kliar, ja det gör det. Nickelallergi. Kan den aldrig lugna ner sig och bli bra? När jag var liten fick jag nickelallergi och var till och med tvungen att ha plåster på byxknappen för att inte få exem över hela magen. Under åren har det blivit bättre, jag har faktiskt inte känns av något alls förns ungefär 9 månader sedan. Då fick jag exem på min arm. Jag kunde verkligen inte komma på vad det var för något. I nästan ett halvår gick jag runt med exemen och trodde att de skulle försvinna, men istället spred dom sig över armen. Jag gick till skolsyster och fick svaret att det var min nickelallergi som hade "kommit tillbaka". Jag fick alltså inte använda några smycken med nickel i, vilket inte var det roligaste att höra för en person som älskar smycken. Så jag slutade med det och började istället använda smycken jag tålde medan jag smörjde in det med en speciell salva varje morgon och kväll. Och det gav resultat, det har lugnat ner sig och är näst in till bra, men det blir aldrig riktigt bra.Jag dissar alltså nickelallergi eftersom den gör att exemen aldrig försvinner helt, har gjort att jag har små ärr på min arm, gör att jag inte kan använda de smycken jag vill och att den kliar.

Good day

Att vakna tillsammans med min älskade pojkvän är underbart. När klockan ringde i morse drog han mig tätt till sig. Så mysigt.  Sånna morgonstunder gör att man blir lycklig hela dagen. Och dagen har faktiska varit rätt bra. Jag hittade en snygg jacka på PM, så idag stack jag in till stan och lämnade tillbaks min andra. Jag köpte även ny hårfärg, strumpbyxor och hmm, vad kan man kalla det, Koftklänning?:P Nu när jag är glad över mina köp och att helgen snart är här måste jag börja plugga. ÅH! Nästa vecka är fullspeckad av saker i skolan. Jag ska bland annat hålla föredrag om antibiotika på engelska för halva klassen. Kul, verkligen...



Inte den bästa bilden, jag vet:)
& bild på jackan kommer ni nog
 få se så småningom (Y)


Är drömmar alltid goda?

Idag kom jag hem från skolan och kände hur sugen jag var på drömmar. Mina favoritkakor. Så det fick bli att baka. Nu sitter jag och äter mina underbara drömmar och dricker te. Snart ska ansiktsmasken av och sen blir det biologiplugg. Kan behövas eftersom jag knappt vet vad vi har prov på. Imorgon blir det en lång dag i skolan. Usch! 16.40, hur kan man ha en skoldag så länge?


Påtal om drömmar så drömde jag att jag blev gravid med Karin härom natten. Vi hade inte rört varandra men hon hade tydligen haft en snabbis med Erik i min paralellklass så hon hade blivit gravid och sedan på något jävla sätt smittat över det på mig. Hon hade inte berättat om Erik för någon. Jag ville inte behålla barnet men Karin envisades. Gustav var med i drömmen också. Vi satt och fösökte komma på hur graviditeten hade gått till då Karins erkännelse om Erik kom fram. Eh, okej?
Är det någon som är bra på att tyda drömmar? Haha!

Jackproblem

Det blev shopping igår, som planerat. Men Fasiken vad kallt det var, höll på att dra mig ur och sätta mig med en kopp varmt te vid TV:n istället. Men sen ångrade jag mig. Jag tänkte att jag skulle kunna köpa en varm jacka i stan. Letade i ett par affärer och hittade exakt en sån som jag vill ha, men för lång. Eller jag var tveksam, stod och velade länge. Men sen tillslut så köpte jag den eftersom jag visste att jag hade 30 dagars bytesrätt. Köpte även en vinröd blus, söt. Men jag hittade ingen klänning! På sisters var den jag ville ha slut och sen när jag kom till HM för att köpa den jag hade kollat ut där så hade de hängt fram dom mera synligt så min storlek var slut. Fan. Får hoppas på att den finns i Sthlm, eller att jag hittar någon annan snygg där.
En kall cykelfärd hem och snabbt in i duschen. Sen kom Gustav till mig. Vi båda tyckte att jackan var för lång och jag fick damp på att det aldrig finns en perfekt jacka. Och om det väl finns en som är så som jag vill ha den så är det alltid ett litet fel på den, vilket i detta fall var längden. Så någon dag i veckan blir det att åka in till stan och byta den och försöka hitta en annan. Jag fryser.


Shoppingsug

Det spritter i fingrarna! Jag måste shoppa. Jag vill vill vill! Jag har inte haft en ledig stund till det på lovet eftersom jag bara varit ledig två dagar, resten har jag jobbat. På måndag innan Gustav kommer hit, då jävlar:P Jag vill hitta en nyårsklänning (jag vet att jag är tidig, men jag blev så grymt sugen på det). Hittade en fin typ förra veckan, men jag vet inte, får väl kolla runt lite innan jag bestämmer mig.
 Vet någon vart jag kan hitta en fin klänning?:)

RSS 2.0