Modehuset

Jag har äntligen höstlov. Kommer spendera en hel del tid på jobbet så att jag får ihop lite pengar till Ullared.
I fredags öppnade Modehuset så jag och Becca var där och shoppade lite. Det var en massa olika erbjudanden och rabatter så dyrt blev det inte. Jag köpte ett långt linne med nitar, tre par trosor, två nagellack, två armband, en paljettväska och rosa bandet. Egentligen var det väl inte så många nya affärer, men Cubus, Skopunkten och Din sko var väl de nya som var intressanta. På kvällen blev det en oplanerad utgång. Härlig förfest hos Vickan, sen sjösjukan. Skulle vidare till Palace men så blev det inte. Hade i alla fall en toppendag.

I går mådde jag väl däremot inte lika bra. Vaknade tidigt och kände hur bakfyllan trängde sig på. Lång länge i sängen och släglodde på Kvateret skatan innan jag somnade om. Runt tretiden stack jag och Emelie till Burger king och åt lite bakismat innan vi började jobba. Jag hann gå en liten runda på Modehuset den timmen jag hade kvar innan jag skulle jobba. Kan tänka mig att jag såg ut som en zombie i grå mjukisbyxor och en loka i handen. Hittade i alla fall en supersöt väska för 129kr som killen i kassan slog in fel till 69kr, ett kap. Sen hittade jag en supersnygg skjorta till älskling. Hoppas han blir glad:)

Idag har jag jobbat från 13-19. Skulle ha jobbat ända till 21 men som tur var fick jag sluta tidigare. Helt slut är jag. Eftersom modehuset har öppnat precis bredvid oss är det kaos på dagarna. Vet inte hur jag kommer orka alla dessa timmar jag ska ägna där under lovet:P




Nytt armband och tacokväll

Kom hem från skolan för ett tag sen och var sugen på att använda mina nya pärlor jag fick från panduro igår. Dom är så himla snygga och definitivt värda pengarna. Så såhär blev resultatet. Rätt snyggt, eller hur?

 


Ikväll åker jag och Karin till Jennie och Fredde på tacokväll. Det var så länge sen så det kommer bli supermysigt med middag, snack, idol och gotte. Läste att Idol skulle ha Michael Jackson-tema ikväll, låter intressant.
Just nu sitter jag med goda salamimackor och knarkar kaffe. Jag har sovit så sjukt dåligt de två senaste nätterna av olika anledningar så att jag knappt kunde hålla mig vaken på lektionerna idag. Så hoppas att jag inte däckar hos Fredde och Jennie så KArin får bära hem mig. Haha!
Nu måste jag fixa till mig lite och sedan gå in till affären och köpa snacks. Hoppas på en superbra fredag!

Skuggor levererade

Idag fick jag hem mina ögonskuggor från USA. Att det bara tog en vecka att skicka mina 88 skuggor runt halva jordklotet för 15 dollar förvånar mig. Jag är i alla fall jättenöjd och tycker att ni som är intresserade verkligen ska beställa. 88 ögonskuggor för nästan 20 dollar är inte dåligt. Här kan ni beställa.

Imorgon ska jag testa mina skuggor och se om jag hittar på någon snygg kombination:)

Del 2 - Sminket

Nu är det dags för andra delen som kommer att handla om mitt smink. Jag kommer att berätta om vad jag använder dagligen och vilka som är mina favoriter. Efter att jag gjort min rengöring fortsätter jag såhär…

1. Foundation är väldigt svårt att hitta en favorit. Det tycker i alla fall jag själv. Jag har letat länge och provat många och just nu använder jag en som jag tycker är en av de bästa. Den kommer från Oriflame och heter Giordani Gold. Den sitter länge och kostar 170 kr. Vissa använder sig av pensel eller svamp för att applicera sin foundation. Jag har inte testat pensel, men svamp tyckte jag i alla fall inte om. Den sög upp allt för mycket foundation och blev äcklig fort. Därför använder jag mig av mina fingrar. Det blir ett bra resultat men man måste tänka på att tvätta händerna noga innan så att bakterier inte hamnar i ansiktet.

2. Är det vissa ställen i ansiktet som inte har blivit täckta av min foundation använder jag mig av Dream Matte mousse från Maybelline. Den är en av mina stora favoriter men jag använder den mest som conceler då den är rätt räckande. Den håller länge och konsistensen är underbar på hyn.

3. För att matta ner min foundation använder jag mig av ett puder i samma serie som moussen – Dream Mat powder. Ett puder som jag tycker håller under en dag så att man slipper bli blank. Förpackningen är även praktisk då det finns ett underlager med spegel och plats för applikator.

 

4. När själva grunden är klar behöver kinderna få lite färg. Jag har olika rouge beroende på vilden årstid det är. På sommaren använder jag mig av Giordani Gold Bronzing perls. Det är puderkulor i olika färger som ger en naturlig solkysst färg. På vintern när man är lite ljusare i hyn använder jag mig av antingen Sugar muffin från Make up store eller Blush touch duo från Oriflame. Dessa är lite med rosa i tonen och gör att kinderna blir rosiga och fina.

 

5. Nu ska det viktigaste sminkas – ögonen. Jag börjar med att markera den undre fransraden med en fast Eyeliner från Nivea. Jag gillar den eftersom den sitter länge och har även en sudd i andra änden av pennan, vilket gör att markeringen inte blir så skarp. Sen böjer jag ögonfransarna för att öppna ögonen och tar sedan på min favoritmascara Wonder Lash mascara från Oriflame. Den har en speciell borste som får dina fransar att bli superfina.

 

6. Jag använder till 90 % alltid ögonskugga. Det är något snyggt som kan göra outfiten till något extra. Våga prova! Jag vågade aldrig ha speciella färger förut utan sminkade alltid mig i guldbruna nyanser. Visst är det också snyggt, men har man en tröja med en grön färg i är det jättesnyggt att ta upp den färgen på ögonlocken. Det blir ett helt annat intryck. Jag har många olika ögonskuggor men den bästa är min palett. Jag har berättat om den innan. Den kommer från Viva la diva och innehåller 48 olika färger. Har man den är det inte svårt att mixtra med färger. Och snart kommer ju min nya palett! :)

 

7. När jag är klar med ögonen fyller jag alltid i mina ögonbryn. Inte mycket, det får inte se ut som två mörkbruna streck. Jag har rätt markerade ögonbryn sen innan men det är snyggt att fylla i dom lite så att de får en snygg form. Jag använder mig av HMs eyebrow liner, mycket bra för ett så billigt pris.

8. Ibland använder jag mig även av läppglans. Då har jag två favoriter. Ett som glittrar en massa och har en naturlig beige färg. Det heter Galm Shine nr 405 och kommer från L’Oreal. Sen har jag en billigare variant från HM som heter Sunset dream, ett glittrigt Rött/korallfärgat lappglans som sitter ovanligt länge för att vara HMs egna märke.

Vilket är ditt favoritsmink?


Månadens medarbetare

Vilken överraskning jag fick! Jag kom hem nyss och satte mig vid datorn, såg att jag hade fått mail från jobbet. Det var en massa bifogade filer som bilder och nyhetsbrev. Bland allt detta hittade jag ett dokument om månadens medarbetare. Det är något vi har på Burger king då chefen utser någon som har antingen utvecklats eller bara visat extra på sista tiden. Och den här månaden blev det jag - igen! Det är så himla roligt när man får positiv kritik! Jag blev månades medarbetare när jag precis hade börjat där. Då kunde man tänka sig varför man fick det eftersom man lärde sig så mycket på så kort tid. Men nu när jag har jobbat där i 1,5 år så känns det inte som att mer kan hända. Men tydligen, här är den gulliga motiveringen.


En go torsdagseftermiddag

Jag klarade mig igenom den här torsdagen också. Hade mediekomminukationsprov som egentligen inte var så svårt som jag trodde. Däremot var tiden alldeles för snål. Fick stressa mig igenom de sista frågorna vilket inte kan leda till något gott. Självklart passar hon ju på att ge oss en läsläxa på 20 sidor tills imån. Det är väl bara att tacka och ta emot?

Efter skolan har jag bara tagit det lugnt. Gick en långpromenad med Becca, kollade på Mammas pojkar och Inlåst. Mammas bästa kompis som är som min extramamma var här och fick syn på mina armband. Så då fick jag göra ett på beställning. Så lite pyssel har jag ägnat mig åt med. Det är verkligen något jag älskar.

Jag har förresten fått lite nytt material nu. Så för er som har snackat om att ni är intresserade av rosettberlocken så kan jag meddela om att det just nu finns 2 stycken. Först till kvarn. Jag har även fått in änglavingar som finns på den nedersta bilden.

Fredagen kommer att spenderas hemma hos bejbi, lördagskvällen blir jobb och även på söndagskvällen. Mellan detta får man försöka hinna med lite plugg för nästa prov är redan på tisdag. Ha en toppenhelg allihopa!


Berlockerna är mycket mer silvriga och glansiga än vad de ser ut på bilden.

Var först till kvarn och beställ armbandet med den
snygga rosettberlocken. En självklar favorit för mig.

Här är de söta nya änglavingarna. Kommer bli
dundersnyggt till mina nya armband!

 


Ultra shimmer 88 eye shadow palette

I förrgår hittade jag den här underbara paletten på en hemsida och blev helt kär. Jag kunde inte släppa blicken från den. En palett med 88 stycken shimrande färger. Hoppas att leveransen från USA inte tar all för lång tid, för nu är den beställd. Lovely!



Del 1 - Rengöring

Alla har sina favoriter. Jag tänkte berätta i tre delar om vad jag använder för rengöring, smink och hårprodukter. Detta eftersom jag älskar att läsa om vad andra använder. När man gör det får men många tips och åsikter vilket kan leda till bra beslut. Här är min rengöring. Hoppas ni inspireras!

 

1. Jag börjar med att tvätta bort mitt smink med min fasta tvål från Clinique. Den tar verkligen bort allt smink och håller dessutom väldigt länge. Jag har provat många rengöringar men detta är verkligen min favorit! Tvålen hittar du bland annat i affärer som Kicks, Åhléns och små parfymaffärer.

 

2. Efter detta använder jag Niveas peeling. Den tar bort pormaskar och gör huden len och fin. Denna produkt används ungefär en gång i veckan. Även den här hudprodukten är en av mina favoriter som kan rekommenderas starkt. Peelingen finns att köpa på många ställen, allt från HM till Maxi.

 

3. Ansiktsmasken är en mycket viktig del. Ibland känner man att man verkligen behöver det och då måste man unna sig den också. Jag använder ansiktsmask ca 2 ggr i veckan. Jag har många olika men tänkte berätta om mina två bästa. En är djuprengörande som jag har köpt från Oriflame. Det är en lermask med ekologiskt extrakt från tistel som gör huden ren och tar bort överflödig olja. Den andra ansiktsmasken är från Body shop och innehåller Tea tree oil, därför används den när huden har en dålig dag och man känner hur finnarna börjar dyka upp.

 

4. När huden är fri från smink och har blivit peelad och haft ansiktsmask är det dags för ännu en rengöring. Då har jag två olika alternativ. Det ena alternativet, Tea tree face wash från Oriflame, använder jag när huden känns lite ostabil med finnar. Annars använder jag Bluberry & Lavender extract face wash som även den kommer från oriflame. Den är med lugnande och passar när hyn är på gott humör.

5. När jag använt mig av Bluberry & Lavender extract face wash så tar jag på ansiktsvatten i samma serie efteråt. Luktar underbart och man får en väldigt fräsch känsla.
6. Har jag finnar tar jag efter allt detta på Tea tree blemish solver. Det är en vätska som torkar ut finnen och gör att den inte behöver bryta ut. Något jag verkligen kan rekommendera! Denna hittar du i samma serie som Tea tree face wash från Oriflame.
7. Nu kommer vi till sista delen av rengöringen. Detta är ansiktskrämen. På kvällen använder jag nattkrämen som tillhör Bluberry & Lavender –serien och på dagen blir det en antioxidant dagkräm med vindruvsextrakt. Båda doftar underbart och ger en len känsla.
Har du några favoriter du vill dela med dig av?:)

 


Kvällen på Baronen

Som sagt igår var jag och Becca på Baronens specialafton. Rätt mycket folk. Fick bland annat se 90's Avenue uppträda. De var sjukt duktiga! Roligt att man känner dom och att de ska vara med i dansbandskampen (fast att det inte är deras genre). Sen tittade vi på modevisning och annat. Affärerna hade en massa erbjudande men tyvärr hittade jag inte någon primer på Make up store. Råkade däremot spruta ner hela deras vägg med någon kräm :D Jag köpte istället en lång mysig tröja, en plånbok, godis och ett par örhängen.

Nu ska jag hem till Gustav. Hoppas ni får en toppenhelg!

Dagens armband

Detta armbandet pysslade jag ihop igår kväll. Det blev så himla sött med diamanhjärtat.

Nu sitter jag och väntar på att maten ska bli klar. Jag är dödligt hungring och tänker på den goda korvstroganoffen som pappa lagar. Medan jag väntar får jag nog se till att göra klart medialäxan. Senare ikväll ska jag och Becca in till stan. Baronen hade tydligen någon specialkväll med en massa erbjudande, så varför inte kolla in det? Det var många bra affärer som skulle ha extrapris. Funderar på att köpa en primer på Make up store. Vi får se helt enkelt:)
Imorgon åker jag till Gustav. Det ska bli så skönt med helg. Kändes som om jag inte riktigt hade en förra veckan då jag var sjuk.

Vad händer i helgen för er?:)

RSS 2.0