I morgon!

Imorgon gäller det. Då kommer jag, Lina och Kristin göra vår årliga tradition. Klockan 05:45 sätter vi oss på bussen till Ullared och shoppar loss. Både till oss själva och en massa julklappar. Åh, jag längtar, det ska bli så kul!

Nu ska jag lägga mig i sängen och knapra på mitt knäckäpple samtidigt som jag tittar på Mammas pojkar:)

New moon


Jag var nyss på bio med NV och såg andra filmen ur Twilightserien, New moon. Jag och Soof tryckte i oss en stor popcorn tillsammans och läsk. Jag är så mätt nu så jag spricker. Måste i alla fall  rekommendera filmen, verkligen! Mycket bättre än första filmen. De hade lagt större resurser, pengar och arbete med den vilket gjorde att den var bättre än vad jag hade tänkt mig. En snyfftfilm helt enkelt. Precis en sån kärleksfilm jag behöver dessa dagar.




Roliga och personliga klappar

Det börjar faktiskt närma sig jul och allt som har med klappar att göra. Jag har redan köpt lite presenter men känner att plånboken börjar, som jag tror att den gör många, kännas lite tunn. Men man behöver inte alltid köpa en dyr present för att den ska uppskattas. Här är några exempel på billiga hemgjorda varianter som blir mer personliga och uppskattas till 100 %.

 

Gör egna smycken: Man har ofta pärlor och annat material hemma vilket gör att presenten inte blir så dyr. Annars kan man hitta billiga pärlor på bla tradera. Det är verkligen roligt att ge bort något som man själv har gjort. Känner man sig inte så kreativ finns det möjlighet att köpa mina armband och ge bort. Det ska jag själv göra.

 

Baka: Att ge bort julgodis som man själv ha gjort kan kännas snålt, men jag uppskattar det verkligen och jag vet att folk jag har gett det till också har gjort det. En god kola eller fudge är helt underbart att få. Jag har ett recept på Maraboufudge här, som är en riktig hit. Förra året var det en mycket uppskattad present. Det är även gulligt att göra en liten ask i papper (sådana man gjorde på dagis) och pynta den. Där i lägger du sedan godiset och ger bort.

 

Experimentera med foton: Att få ett personligt foto eller fotokollage är väldigt uppskattat. Jag har själv både fått och gett bort det. Det som är extra bra med det här är att det är så himla roligt att hålla på med. Varför ränna runt på stan i kaoset när man kan sitta hemma i lugn och ro? Har man photoshop kan man sitta och fixa med bilderna där annars finns bra sidor på Internet som ex. Photofunia eller Picnic. När bilden är som du vill ha den så skriver du antingen ut den hemma på ett fotopapper eller så lämnar du in bilden för framkallning. En ram kan du hitta billigt på Ikea, och vips så har du ett konstverk till någon.

 

Textiltryck: Leta fram en bra bild på datorn och redigera det som du vill ha den. Sen skriver du ut den på ett speciellt papper som finns att köpa i många olika affärer ex, hobbyaffärer, Siba och Clas Olsons. Detta papper är speciellt då du sedan ska stryka på det så att motivet fastnar på tyget. En gullig tröja kanske?

 

Presentkort: Pyssla ihop ett fint presentkort med papper, sax, glitter och en massa annat. Lek dig fram och gör något personligt. Bestäm sen vad presentkortet ska innehålla. Kanske en lunch för dig och kompisen på stan, en lyxfrukost för familjen, en speciell bio för två eller varför inte en hemmaspakväll.

 

Har du något bra tips på hemgjorda personliga julklappar? Var då med och tävla i min tävling som pågår just nu.

 

bildkälla


Utmattad

Igår var det jobb, sen fest och idag var det jobb. Jag känner mig rätt mör i kroppen. Det ska bli oerhört skönt att bara ta det lugnt ikväll. Jag får se om det går något bra på TV, eller så lägger jag mig tidigt. Jag behöver få igen mycket sömn som jag har missat. Imorgon börjar jag vid 12.20. Sjukt underbart!

Det finns lite saker att se fram mot framöver...
Tisdag: New moon
Onsdag: Lön
Torsdag: Rugby
Fredag: Ledig
Måndag: Ullared


Här är en av alla bilder på mig från Soofs mediaprojekt :)


























Fredag den 13:e

Åh vad roligt att så många tävlar! Fortsätt så, den avslutas inte på ett tag. Så kom på den bästa julklappen att ge bort, helst något specifikt. Kom med något du tycker är bra och tycker jag som du så kommer du vinna det söta armbandet. Lätt va?:)

Idag är det fredag den 13:e. Men inget farligt har hänt mig än så länge. Kanske ni andra där ute har råkat ut för något idag? Fast jag får passa mig, ikväll blir det utgång och då kan allt hända.

Biljetten är här

Idag kom min underbara Kentbiljett! Wihoo vad jag är lycklig. Direkt efter skolan åkte jag och hämnade ut den. Det känns tryggt att ha en tredje biljett i mina händer:)



Nu ska jag åka till pojkvännen♥

Tävling

Nu är det dags för en tävling igen. Jag tyckte att det skulle vara roligt eftersom förra tävlingen jag hade var så uppskattad. Den här gången tävlar jag ut ett fyrflätat mockaarmband i rosa och beigt. Eftersom vintern sakta kryper sig på har jag satt fast en snöflinga och en rosa ispärla. Armbandet är värt 70:-

 

Smycket är perfekt till jul, och varför inte ge bort det i julklapp? För att vara med och tävla följer du instruktionerna under. Vill du designa och köpa ett direkt klickar du här.

  • Kopiera bilden.
  • Skriv i din blogg att du är med och tävlar hos mig och ha självklart med bilden.
  • Kommentera detta inlägg med ditt namn så att jag vet att just du är med och tävlar.
  • I kommentaren skriver du även ditt svar på ”Vilken är den bästa julklappen att ge bort?”
Vinnaren kommer att utses den 7:e december. Lycka till!

Lycklig

Från att ha blivit olycklig av att veta att Kentbiljetterna i Stockholm var slut, till att bli lycklig. Jag fick tag i en biljett! Jag ska alltså se dom i Stockholm på min 19-årsdag tillsammans med Kajsa och hennes kompis. Vilken underbar födelsedagspresent! Fast iofs, den var inte billig, jag fick ge 764 kronor för den då orginalpriset bara är 360. Men det är SÅ värt det. Jag har längtat och väntat så länge på att de ska göra konsert igen. De två tidigare jag har varit på har varit så oerhört bra att man varit helt till sig i flera dagar efter. Jag kan knappt tro att det är sant. Jag ska få se och höra de bästa, igen!

Skönt att bli av med allt

Nu känner jag mig så fri! Idag i skolan hade jag först svenska B nationella muntligt och det kändes faktiskt rätt bra. Jag pratde om äkta vänskap. Men gu vad nervös jag var. Alla i klassen fick skriva positiv och negativ kritik om vad de tyckte. Jag fick mycket positiv kritik och inte alls mycket negativ. Det ända var väl att jag hade lite upprepningar och att man hörde mina klackar när jag rörde på mig. Haha, så n vet ni det, tänk på skoval när ni ska hålla tal.

Efter talet hade vi 15 miniters paus sen var det religionsprov. Gick förvånadsvärt bra vilket käns så härligt. Nu är allt över. I alla fall nästan. Det är i alla fall inte stressigt längre. Får hoppas att det är det min ständiga huvudvärk beror på.

Måste även tillägga att Kents nya album "Röd" är underbart. Hoppas på konsert snart!
Svarta linjer - Kent

Fredagsshopping


Det är fredag och jag känner ingen frihet alls. På måndag har jag både tal i svenska B - nationella. Sen har jag religionsprov också, och det kan jag verkligen inte. Det kommer gå sjukt dåligt och eftersom jag jobbar både lördag och söndag 12-20 så får jag ju inte allt för mycket tid över till att plugga. Jag känner mig riktigt stressad.
Efter denna hektiskta vecka tog jag mig in till stan idag. Jag köpte ett par svarta jeansleggings, en rosa partyklänning, en nyårsklänning och en blommig tröja. Nyårsklänningen är jag lite osäker på, men jag får väl prova den lite hemma innan jag bestämmer mig. Finns ju rätt gott om tid för att hitta en bättre.
Ikväll ska jag ut och käka på resutang med Soof och Izza och några fler. Ska bli mysigt. Jag måste försöka att slappna av lite i helgen i alla fall :)

Nu blir det in i duschen.
Håll utkik efter min tävling som dyker upp på bloggen inom kort.


R.I.P


Jag kommer sakna dig min Sniffipojke.
Du var en av de finaste vovvar jag känt.
Hoppas du får det bra där du är nu, vännen!

RSS 2.0